Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 80 g brown onion, cut into pieces
- 30 g olive oil
- 500 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 220 g leek, white part only, cut into pieces
- 370 g nadine potatoes, cut into pieces
- 8 chicken tenderloins (approx. 400 g)
- 1 sprig fresh tarragon, leaves only
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 180 g zucchini, peeled into tagliatelle (see Tips)
- 340 g carrots, peeled into tagliatelle (see Tips)
- 1 ½ tbsp crème fraîche
- 2 tsp Dijon mustard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1340.3 kJ / 319 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 426.9 mg
Alternatywne przepisy
Butter chicken
55 min
Custard
10 min
Herb and garlic dip
10 min
Beetroot salad
10 min
Mushroom risotto
30min
Quick fruit sorbet
10 min
Chicken with creamy vegetable sauce
35min
Brazilian cheese puffs
20min
Creamy coconut chicken curry
30min
Layered chicken dinner
1h 45min
Paprika chicken with creamy paprika sauce
40min
Fruity dream (soft serve ice cream)
5 min