![Chicken velouté meal Chicken velouté meal](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/09F3BBF2-2ADF-4985-8BC8-7884FC789AB6/Derivates/BE4D19D7-CF51-4E8D-9B07-B6155534E9BD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 80 g brown onion, cut into pieces
- 30 g olive oil
- 500 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 220 g leek, white part only, cut into pieces
- 370 g nadine potatoes, cut into pieces
- 8 chicken tenderloins (approx. 400 g)
- 1 sprig fresh tarragon, leaves only
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 180 g zucchini, peeled into tagliatelle (see Tips)
- 340 g carrots, peeled into tagliatelle (see Tips)
- 1 ½ tbsp crème fraîche
- 2 tsp Dijon mustard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1340.3 kJ / 319 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 426.9 mg
Alternatywne przepisy
Custard
10 Min
Herb and garlic dip
10 Min
Beetroot salad
10 Min
Meatloaf with mushroom sauce
1 Std. 15 Min
Mushroom risotto
30 Min
Béchamel sauce
20 Min
Brazilian cheese puffs
20 Min
Meatloaf with red sauce
1 Std. 15 Min
Creamy coconut chicken curry
30 Min
Chooky rice
45 Min
Quick fruit sorbet
10 Min
Fruity dream (soft serve ice cream)
5 Min