Rice salad

Rice salad

4.2 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • eggs whole
    2
  • zucchini cut into small cubes
    280 g
  • carrots cut into small cubes
    120 g
  • frozen green peas
    100 g
  • water
    1200 g
  • salt plus extra to taste
    1 tsp
  • brown rice
    250 g
  • pitted black olives whole or cut into halves
    100 g
  • pickled cucumbers cut into slices (optional)
    100 g
  • canned tuna in oil (pre-drained weight), drained, broken into pieces
    185 g
  • fresh mint leaves only
    1 sprig
  • extra virgin olive oil
    1 tbsp
  • vinegar or lemon juice
    1 - 2 tsp
  • cherry tomatoes cut into halves or quarters
    7

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 479.1 kcal / 2012.4 kJ
Białko 23.7 g
Tłuszcz 17.6 g
Węglowodany 53.1 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 1489.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...