Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 eggs, whole
- 280 g zucchini, cut into small cubes
- 120 g carrots, cut into small cubes
- 100 g frozen green peas
- 1200 g water
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 250 g brown rice
- 100 g pitted black olives, whole or cut into halves
- 100 g pickled cucumbers, cut into slices (optional)
- 185 g canned tuna in oil (pre-drained weight), drained, broken into pieces
- 1 sprig fresh mint, leaves only
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 - 2 tsp vinegar or lemon juice
- 7 cherry tomatoes, cut into halves or quarters
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2012.4 kJ / 479.1 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 1489.3 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 min
Penne and vegetables
35 min
Beetroot salad
10min
Chicken velouté meal
40 min
Mushroom risotto
30 min
Fruit ice cream
10min
Quick fruit sorbet
10min
Frozen fruit sorbet
10min
Mashed potatoes
40 min
Mediterranean carrot fritters
1h
Pasta salad with trout and vegetables
45 min
Vegetable potato salad with chicken
1h 15 min