Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g raw beetroot, peeled, cut into quarters (see Tips)
- 100 g carrot, cut into pieces (see Tips)
- ¼ red onion (approx. 45 g)
- 1 green apple (approx. 95 g), cored and cut into quarters
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, to taste
- 2 tbsp olive oil
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 1 pinch salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 657.3 kJ / 156.5 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 106 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40min
Broccoli salad
10min
Coleslaw
10min
Chicken velouté meal
40min
Mushroom risotto
30 min
Beetroot salad
10min
Creamy coconut chicken curry
30 min
Fruit and nut muesli
10min
Jewelled quinoa salad
1h 35min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35min
Fruity dream (soft serve ice cream)
5 min
Hommus
15min