Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g raw beetroot, peeled, cut into quarters (see Tips)
- 100 g carrot, cut into pieces (see Tips)
- ¼ red onion (approx. 45 g)
- 1 green apple (approx. 95 g), cored and cut into quarters
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, to taste
- 2 tbsp olive oil
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 1 pinch salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 657.3 kJ / 156.5 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 106 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot salad
10 min
Hommus dip
5 min
Broccoli salad
10 min
Mushroom risotto
30min
Rice salad with warm mustard dressing
1 Std. 40 Min
Vitality truffles
25min
Chicken velouté meal
40 min
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5 min
Chia and pepita gluten free loaf
1 godz. 25 min
Chunky basil pesto dip
10 min
Rosemary and sea salt crackers
35min
Fruity dream (soft serve ice cream)
5 min