
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g raw beetroot peeled, cut into quarters (see Tips)
- 100 g carrot cut into pieces (see Tips)
- ¼ red onion (approx. 45 g)
- 1 green apple (approx. 95 g), cored and cut into quarters
- 2 - 3 sprigs fresh coriander leaves only, to taste
- 2 tbsp olive oil
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 1 pinch salt to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 156.5 kcal / 657.3 kJ
- Białko
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Sód
- 106 mg