Steamed carrot and zucchini tagliatelle

Steamed carrot and zucchini tagliatelle

4.6 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • carrots peeled and trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tips)
    400 g
  • zucchini unpeeled and trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tips)
    400 g
  • water
    500 g
  • extra virgin olive oil
    1 ½ tbsp
  • lemon juice (approx. ½ lemon)
    1 tbsp
  • salt to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 75.1 kcal / 315.3 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 4.8 g
Węglowodany 5.6 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 58.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...