Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g carrots
- 400 g zucchini, small, unpeeled
- 500 g water
- 1 ½ tbsp extra virgin olive oil
- 1 tbsp lemon juice (approx. ½ lemon)
- salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 315.3 kJ / 75.1 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 58.1 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower gratin
1 Std.
Pizza dough with a trio of toppings
2h 10min
Potatoes and green beans with parsley pesto
35 Min
Wasabi devilled eggs
25 Min
Vegetable soup
35 Min
Asparagus and pea omelette
20 Min
Omelette
30 Min
Mashed potatoes
40 Min
Asparagus with Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1 Std.
Steamed asparagus with caper crumbs
30 Min
Potted scrambled eggs with asparagus
30 Min
Pasta in tomato sauce with ham and chorizo
30 Min