Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puff pastry
- 300 g unsalted butter, cut into pieces (2.5 cm) and frozen
- 140 g potato starch
- 140 g gluten free cornflour, plus extra for dusting
- 50 g brown rice flour (see Tips)
- 50 g millet flour (see Tips)
- 2 tsp xanthan gum
- ¼ tsp guar gum (see Tips)
- 1 tsp salt
- 180 g chilled water
Filling
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g olive oil
- 250 g pork mince
- 500 g beef mince
- 1 tbsp white vinegar
- 50 g water
- 30 g tomato sauce (gluten free - see Tips), plus extra to serve
- 1 tsp Dijon mustard (gluten free)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp Worcestershire sauce (gluten free - see Tips), optional
- 1 egg, lightly beaten
- sesame seeds, black or white, for sprinkling (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 638.5 kJ / 152 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 150.5 mg
Alternatywne przepisy
Aussie meat pies
2h
Butter chicken
55min
Pork san choy bau
25min
Zucchini slice
45 min
ANZAC biscuits
40 min
Mashed potatoes
40 min
Lasagne bolognese
2h 30min
Buttercream icing
10min
Meatballs in tomato sauce (TM5)
3 Std. 40 Min
Gluten free chicken and leek pies
3 Std. 20 Min
Buttermilk scones
35min
Pikelets
35min