Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 100 g di acqua
- 15 g di lievito di birra fresco
- 100 g di farina manitoba
1° impasto
- 150 g di farina manitoba
- 50 g di zucchero
- 2 tuorli
- 1 uovo
- 40 g di olio di semi di mais
2° impasto
- 100 g di farina manitoba
- 100 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco, stemperato in 20 g di acqua tiepida
- 1 pizzico di sale
- 1 fialetta di aroma di mandorla
- 1 pizzico di vaniglia in polvere
- 80 g di olio di semi di mais
- 50 g di frutta candita mista
- 50 g di uvetta sultanina, amollata in acqua tiepida
Glassa
- 50 g di mandorle pelate + q.b. per guarnire
- 50 g di nocciole tostate
- 100 g di zucchero
- 2 albumi
Terminare la preparazione
- granella di zucchero q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1842.2 kJ / 440.3 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 104.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan brioche allo yogurt
5h 15min
Tarallucci alla confettura di uva
2h
Panettone
6 Std. 30 Min
Pagnotte integrali con lievito madre
4 Std.
Panettone TM6
10h 30min
Banettes rustiche
15 godz.
Colomba
9h
Malto d'orzo
51h
Ciriola romana
10 Std. 50 Min
Colomba classica
6小时 45 分钟
Pandoro
12 godz.
Pandoro TM6
15h 15min