Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de champignons de Paris frais, brossés et coupés en deux
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g d'échalotes
- 1 pincée de feuilles de thym frais
- 15 g de farine de blé
- 350 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 150 g de vin blanc
- 1 c. à café de concentré de tomate
- 2 - 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de persil frais, finement ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 531 kJ / 128 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Sauce curry
30 min
Magret de canard et sa sauce vin et chocolat
40 min
Rognons de veau sauce madère
20 min
Bœuf à la ficelle
1h 5min
Sauce soubise
30 min
Sauce au vin doux
55 min
Sauce bordelaise
45 min
Sauce périgourdine
35 min
Sauce marchand de vin
1h 15min
Bouchée à la reine
55 min
Rognons de veau au xérès
25 min
Sauce gribiche
15 Min