![Sauce chasseur Sauce chasseur](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/081198E5-8BB9-47E1-AC16-AE2F3755B155/Derivates/919C2CBA-8CD0-4973-BCA0-577450D0F3B0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de champignons de Paris frais, brossés et coupés en deux
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g d'échalotes
- 1 pincée de feuilles de thym frais
- 15 g de farine de blé
- 350 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 150 g de vin blanc
- 1 c. à café de concentré de tomate
- 2 - 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de persil frais, finement ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 531 kJ / 128 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Bouchée à la reine
55min
Soupe au lait
20 min
Gratin crémeux à la normande
1h 5min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1h 10min
Punch de Noël
20 min
Sauce soubise
30min
Beurre d'escargot
10 min
Sauce périgourdine
35min
Sauce au cidre
20 min
Sauce au vin doux
55min
Sauce bordelaise
45min
Sauce gribiche
15min