Sauce chasseur

Sauce chasseur

4.3 48 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • 150 g de champignons de Paris frais brossés et coupés en deux
  • 80 g de beurre coupé en morceaux
  • 100 g d'échalotes
  • 1 pincée de feuilles de thym frais
  • 15 g de farine de blé
  • 350 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 150 g de vin blanc
  • 1 c. à café de concentré de tomate
  • 2 - 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à soupe de persil frais finement ciselé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 2 g
Kalorie 531 kJ / 128 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...