Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'huile de tournesol
- 2 jaunes d'œufs
- 1 - 2 c. à café de moutarde, à ajuster en fonction des goûts
-
1
c. à soupe de vinaigre de vin rouge
lub 1 c. à soupe de jus de citron - 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
-
1
c. à soupe de concentré de tomate
lub 1 c. à soupe de ketchup -
1
c. à soupe de cognac
lub 1 c. à soupe de whisky - 3 gouttes de sauce au piment, type Tabasco®
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2066 kJ / 502 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce barbecue
25 Min
Sauce béarnaise
20 Min
Sauce béarnaise
20 Min
Marinade tequila-orange (pour poitrine de porc)
12h
Marinade sauce BBQ (pour travers de porc)
2 Std. 30 Min
Sauce périgourdine
35 min
Sauce cocktail
10min
Sauce bordelaise
45min
Tartare de bœuf
10min
Marinade à la moutarde et au miel
5 Min
Sauce tartare
10min
Vinaigrette balsamique à la moutarde
10min