Urządzenia i Akcesoria
Aïoli traditionnel
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
10 portions
Składniki
-
300 g d'huile d'olive extra vierge
-
40 g d'ail
-
2 jaunes d'œufs
-
20 g de jus de citron (½ citron env.)
-
½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
-
1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
1 g
Kalorie
1186 kJ /
288 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sauces à dipper
11 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Tapenade
10 Min
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2 Std.
Anchoïade
15 Min
Sauce rouille
10 Min
Rouille
10 Min
Aïoli
10 Min
Artichaut poivrade en barigoule
35 Min
Oreillettes
3 Std. 40 Min
Tellines en persillade
1 Std. 30 Min
Pompes à l'huile
3 Std.
Pissaladière
2 Std. 10 Min
Fougasse aux grattons
2 Std.