![Iles flottantes Iles flottantes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/571CBC77-A461-4FEB-98E3-F934AD628589/Derivates/727176A1-5BB9-4322-80A0-5C71D6B5CA11.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les blancs en neige
- 30 g de sucre en poudre
- 6 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
La crème anglaise
- 6 jaunes d'œufs
- 70 g de sucre en poudre
- 15 g de sucre vanillé maison
- 450 g de lait demi-écrémé
Le montage
- 30 g de caramel liquide
-
25
g de pistaches, décortiquées et non salées, concassées ou effilées,
(opcjonalnie)
lub 25 g de copeaux de chocolat (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1008 kJ / 240 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce béchamel
20min
Ile flottante printanière et son cœur au trésor (Zone 4)
1 godz. 45 min
Crème brûlée aux pralines roses
3h 15 min
Iles flottantes
1 godz.
Nougatine aux cacahuètes
1 godz. 30 min
Velouté de légumes et crème caramel
3h 20min
Foie-gras mi-cuit
50h
Iles flottantes aux carambars
1 godz. 20 min
Mousse au chocolat magique
15 Min
Meringue classique
3h 25min
Gougères
45 min
Sorbet aux fruits (Plaisir)
10 min