Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de gruyère, coupé en morceaux
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 150 g d'eau
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 907 kJ / 218 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gougères
40 min
Madeleines au bleu d'Auvergne
30 min
Tuiles aux amandes
25 min
Pannacotta parmesan
2 godz. 20 min
Sablés parmesan, olives et romarin
1h
Sablés au parmesan et au sésame
25 min
Minicannelés au chorizo
12h
Sablés au parmesan
1h
Gougères au jambon fumé et reblochon
55 min
Iles flottantes
1h
Cannelés au jambon
13 Std.
Gougères au comté
45 min