Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le plat
- 400 g de poires, coupées en morceaux (2 cm)
- 80 g de biscuits speculoos
- 100 g de pâte de speculoos
- 5 œufs
- 25 g de fécule de maïs
- 125 g de lait
- 125 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 988.7 kJ / 237 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Gratin poire-banane
55min
Moelleux à la clémentine
50min
Moelleux aux pommes
50min
Tatin de poires aux speculoos
50min
Crumble poire-chocolat
55min
Crumble aux pommes, spéculoos, raisins secs
55min
Cake framboise-chocolat blanc
50min
Gratin de poire aux amandes
45 Min
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1小时
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1小时
Tarte poire-chocolat
55min