![Rillettes de poulet façon basquaise Rillettes de poulet façon basquaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A1A8215E-B9CB-4B8A-8021-30324C4AB750/Derivates/7bc9dce7-016e-41fe-aadf-5c6f82913bd0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 60 g de graisse de canard
- 400 g de tomates pelées, en conserve
- 180 g de poivron rouge (1 poivron), taillé en lanières
- 500 g de blancs de poulet, taillés en lanières
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de piment d'Espelette
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 443.5 kJ / 105.5 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rillettes de porc et de canard
7h
Rillettes de porc au cidre
2 Std.
Rillettes aux restes de pot-au-feu
2h 30 min
Rillettes de porc tradition
12 Std.
Rillettes d'aile de raie au poivre vert
2h 30 min
Rillettes de poulet
6 Std.
Tartinade poivron-pomme
25min
Tartinade tchèque
10 Min
Rillettes allégées de poulet au curry
1 Std. 5 Min
Tartinade de thon et chorizo
50 Min
Tartinade jambon-œuf
35 Min
Tartinade de chorizo
5 Min