Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 60 g de graisse de canard
- 400 g de tomates pelées, en conserve
- 180 g de poivron rouge (1 poivron), taillé en lanières
- 500 g de blancs de poulet, taillés en lanières
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de piment d'Espelette
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 443.5 kJ / 105.5 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rillettes de thon à la tomate
10 min
Rillettes de porc au cidre
2h
Sauté de veau au chorizo
1h
Tartinade poivron-pomme
25 min
Rillettes allégées de poulet au curry
1 godz. 5 min
Tartinade de thon et chorizo
50min
Rillettes de maquereau
1h 30min
Rillettes de poulet à la ricotta et au citron
50min
Blancs de poulet sauce chorizo
50min
Préfou au beurre aillé
3h
Tartinade de chorizo
5 min
Tartinade au thon
10 min