Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curd all'arancia
- 2 arance, preferibilmente biologiche
- 200 g di zucchero
- 120 g di burro a pezzi
- 3 uova medie (60 g cad.)
- 1000 g di acqua
Pasta frolla alle mandorle
- 150 g di mandorle pelate
- 100 g di burro a pezzi
- 150 g di farina di cocco
- 2 uova
- ¼ cucchiaino di sale alle erbe
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1588.2 kJ / 379.6 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 26.9 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 241.4 mg
Alternatywne przepisy
Sacher Torte
2h 30min
Semifreddo yogurt greco e salsa alle fragole
9h
Semifreddo allo yogurt greco e pistacchi
5 Std. 15 Min
Tiramisù ricotta e mirtilli
5 Std. 15 Min
Tortine al cioccolato e arancia con diplomatica al Rum
2h 30min
Mousse al pistacchio
1h 30 min
Cheesecake in vasetto
4h
Tartellette con curd ai lamponi
4h
Paris Brest
3h 30min
Base per dolci alle mandorle (senza glutine)
55min
Pizza Gourmet con bresaola finocchi, arance e olive nere
3h 10min
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11 Std.