Ravioli alla rapa rossa con burro e salvia

Ravioli alla rapa rossa con burro e salvia

4.2 18 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Pasta alla barbabietola
  • 40 g di rapa rossa, cotta
  • 100 g di semola di grano duro
  • 250 g farina tipo 0 + q.b.
  • 3 uova
  • 15 g olio extravergine di oliva
Ripieno
  • 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 400 g di petto di pollo senza pelle a tocchetti
  • 200 g di mela sbucciata
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 uovo
Terminare la preparazione
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
  • 60 g di burro
  • 4 - 5 foglie di salvia fresca lavate
  • Parmigiano reggiano grattugiato a piacere
  • pepe nero macinato a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 0.7 mg
Białko 29.7 g
Kalorie 2260 kJ / 540.1 kcal
Tłuszcz 25.1 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Węglowodany 47.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...