Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 150 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 100 g blanched almonds
- 150 g dark chocolate (gluten free), broken into pieces
- 6 eggs
- 200 g caster sugar
- 1 tbsp cocoa powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- ½ tsp salt
Lime cream
- 50 g pure icing sugar
- 120 g mascarpone cheese
- 150 g pouring (whipping) cream
- 2 limes, zested and juiced (approx. 40 g juice), plus extra zest for decorating
- 1 tbsp tequila
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1691.7 kJ / 402.8 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 147.3 mg
Alternatywne przepisy
Banana bread
1 Std. 50 Min
Dark chocolate frosting
10 min
Decadent dark chocolate brownies
2 godz. 15 min
Decadent dark chocolate brownies
1h 30 min
Buttercream icing
10 min
Gluten free chocolate brownie
45min
Polenta, mandarin and almond cake
2h 35 min
Chocolate cupcakes with vanilla coconut icing
29u. 10min
Chocolate truffle cake
2 godz. 15 min
Coconut butter cake
1hod.
Gluten free birthday sponge cake
1 Std. 10 Min
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min