Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
TM6 TM5

Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen

4.7 (1.1K ocen)

Składniki

  • Öl zum Einfetten
  • 650 g Roggen
  • 100 g Sonnenblumenkerne
  • 1 Pck. Sauerteig, flüssig (75 g), z. B. von Seitenbacher
  • 1 Würfel Hefe (40 g)
  • 3 TL Salz
  • 600 g Wasser
  • 20 g Balsamico, dunkel
  • 15 g Zuckerrübensirup

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
458 kJ / 109 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
3 g
Błonnik
3.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy