Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di cipolla a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante rosso
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di pomodori maturi a metà
- 100 g di acqua
- ½ - 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 1000 g di cozze pulite
- 500 g di vongole pulite
- 50 g di vino bianco secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cozze al vino bianco
40 min
Cozze alla Medoc
50min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5min
Penne con le cozze
1h
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1 Std. 20 Min
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
1h 5min
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30 min
Riso ai frutti di mare
1h 40min
Risotto alle cozze
1h 5min
Spaghetti alla marinara in bianco
50min
Ragù di funghi
1h 10min
Ragù di carne mista
1h 30min