
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust pastry
- 200 g plain flour plus extra for dusting
- 100 g butter cut into pieces, chilled
- ¼ tsp salt
- 50 - 60 g chilled water
Iced puff pastry
- 90 g ice cubes
- 180 g unsalted butter cut into pieces, frozen
- 200 g plain flour
- 1 ½ tsp salt
Pie filling
- butter for greasing
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into halves
- 2 tbsp olive oil
- 1 tbsp cornflour
- 500 g beef fillet cut into pieces (2 cm)
- 2 tbsp Worcestershire sauce
- 2 tbsp soy sauce
- 1 tbsp VEGEMITE®
- 100 - 120 g button mushrooms cut into thin slices
- ½ tsp ground black pepper to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 780.4 kcal / 3277.6 kJ
- Białko
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 49.5 g
- Węglowodany
- 55.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.7 g
- Sód
- 1385.5 mg