![Hinojo "a la parmesana" Hinojo "a la parmesana"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/50e54a7d-c3c0-48fc-a82c-99d549572157/Derivates/ff76f976-e3c0-4d6f-a41c-991d5e53f110.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de pan blanco duro
- 60 g de anacardos tostados sin sal
- 1 cucharadita de orégano seco
- 1 diente de ajo
- 150 g de cebolla en cuartos
- 40 g de aceite de oliva
- 700 - 800 g de bulbo de hinojo en rebanadas de aprox. 7 mm de grosor (ver sugerencia)
- 800 g de tomate triturado en conserva
- 3 - 4 ramitas de albahaca fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 726 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de hinojo
30 Min
Imam bayildi (Berenjenas rellenas) - Turquía
1 Std.
Tarta Tatin de cebolla con caramelo a las hierbas
1h 40min
Baba ganoush de calabaza
35 min
Tarta tatin de tomates
1 Std. 10 Min
Tarta salada de remolacha, queso feta y rúcula
1h 20min
Guiso especiado de tomates con huevos (Shakshuka) - Israel
50 Min
Pak choi al vapor con aliño de soja y sésamo
15min
Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano
2h 10min
Curry de lentejas y calabaza al vapor
1h 15 min
Hinojo con tomates y aceitunas
45 Min
Estofado de berenjena picante
30 Min