Chunky basil pesto dip
TM6 TM5

Chunky basil pesto dip

4.7 (106 ocen)

Składniki

  • 50 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
  • 1 garlic clove
  • 40 g fresh basil leaves
  • 20 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
  • 160 g raw cashew nuts
  • 60 g extra virgin olive oil, to taste, plus extra for covering pesto
  • 1 tbsp white wine vinegar, to taste

Wartości odżywcze
na 50 g
Kalorie
1036.9 kJ / 246.9 kcal
Białko
6.8 g
Węglowodany
4.1 g
Tłuszcz
22.6 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Błonnik
1.9 g
Sód
100.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy