Empada de bacalhau e camarão com molho italiano

Empada de bacalhau e camarão com molho italiano

4.4 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 doses

Składniki

Empada
  • salsa
    20 g
  • camarão c/ casca
    200 g
  • água
    300 g
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dentes de alho
    4
  • azeite
    50 g
  • farinha
    60 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • bacalhau demolhado e desfiado
    400 g
  • massa folhada
    500 g
  • gema de ovo batida p/ pincelar
    1
Molho italiano
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dentes de alho
    2
  • azeite
    30 g
  • polpa de tomate
    50 g
  • tomate em pedaços
    50 g
  • sal
    1 c. chá de
  • orégãos
    1 pitada de
  • vinho branco
    50 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 549.7 kcal / 2299.8 kJ
Białko 40.6 g
Tłuszcz 24.9 g
Węglowodany 37.1 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 4462.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...