Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cenoura cortada em cubos pequenos
- 250 g curgete cortada em cubos pequenos
- 200 g beringela cortada em cubos pequenos
- 100 g pimento vermelho cortado em cubos pequenos
- 150 g alho-francês cortado às rodelas
- 100 g abóbora cortada em cubos pequenos
- 500 g água
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 10 g coentros
- 150 g cebola roxa cortada em meias-luas
- 200 g tomate em pedaços
- 20 g vinho branco
- 1 c. sopa de açúcar
- 1 ½ c. chá de sal
- 200 g massa folhada
- 1 gema de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 278 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omeleta branca com espinafres e cogumelos
50 min
Massa integral com legumes salteados
35 min
Cogumelos salteados
20min
Tarte de cogumelos
45 min
Tartes de alho-francês e cenoura
1h 15 min
Salada primavera
30 min
Tagliatelle de cenouras e curgetes
35 min
Fritata de grelos
45 min
Ramequim de legumes
1h 25 min
Calzone de legumes
1h
Tortilha de legumes no forno
20min
Strogonoff de legumes
30 min