Wersje kompatybilne
Sopa de Santa Teresinha à maneira da Margarida
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 35 g azeite
- 400 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- 100 g cenoura cortada em cubos
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 1 c. chá de sal
- 1200 g água
- 6 ovos
- 120 g arroz
- 200 g ervilhas descongeladas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1203.9 kJ / 287.8 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 480.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de alface
35 Min
Juliana de legumes
40 Min
Sopa de tomate e repolho
50 min
Sopa de farrapos à alentejana
45 Min
Sopa de feijão-frade com nabiças
40 Min
Sopa rica
1 Std. 10 Min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 Min
Sopa primavera
40 Min
Pevides com cenoura e agriões
30 Min
Sopa de alho-francês e nabiças
45 Min
Sopa de feijão-frade e espinafres
35 Min
Sopa de agrião com ovo cozido
45 Min