Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Azeite q.b. p/ untar
- 3 c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta
- 1800 g lombos de pescada cortados em pedaços
- 1 limão (raspa e sumo)
- 800 g água
- 1 espinha de pescada (300 g aprox.)
- 10 g salsa
- 100 g talo de aipo
- 100 g alho-francês, só a parte mais escura, cortada em pedaços
- 15 g coentros
- 60 g farinha
- 30 g manteiga
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1568.4 kJ / 374.9 kcal
- Białko
- 62.2 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1370.4 mg
Alternatywne przepisy
Bacalhau com puré de grão e batata doce
35min
Pescada com batatas ao vapor
40min
Arroz com bacalhau, ovo e salsa
1h
Fricassé de pescada
1 Std. 10 Min
Almofadinhas de peru
40min
Creme de couve-flor, Frango com legumes e Fruta ao vapor
50min
Pescada cozida com cebolada de cogumelos
40min
Lombo de pescada com crosta de pão e cuscuz
45min
Arroz de pescada com alho-francês
35min
Pescada com legumes ao vapor
50min
Medalhões de pescada a vapor com batatas novas e rabanetes
1h
Empadão de peixe
1h 15min