![Risotto aux asperges et ail des ours Risotto aux asperges et ail des ours](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b4f6227f-f9e0-46de-a1cb-e06567604761/Derivates/c6aad724-5027-468d-88ec-d9cef246a799.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
- 1 oignon, coupé en huit
- 30 g de beurre, coupé en cubes
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 720 g de bouillon fait avec 700 g d’eau et 1 cube et demi de bouillon de légumes bio
- 16 pointes d'asperge verte, et 3 cm de queues coupées en rondelles
- 100 g de mascarpone
- 6 feuilles d'ail des ours fraîches, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1841 kJ / 443 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vittello tonnato
4ч. 20 мин.
Pesto à l'ail des ours
10min
Œuf mi-mollet aux épinards
1h 50min
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30 Min
Risottos aux champignons, petits pois et pancetta
35min
Risotto tout vert
40 分钟
Risotto printanier
1 Std.
Risotto aux cèpes
35min
Risotto aux asperges
45 分钟
Risotto aux trompettes-de-la-mort
35min
Risotto aux asperges et au safran
35min
Risotto aux asperges
35min