Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
- 1 oignon, coupé en huit
- 30 g de beurre, coupé en cubes
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 720 g de bouillon fait avec 700 g d’eau et 1 cube et demi de bouillon de légumes bio
- 16 pointes d'asperge verte, et 3 cm de queues coupées en rondelles
- 100 g de mascarpone
- 6 feuilles d'ail des ours fraîches, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1841 kJ / 443 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux asperges
45 min
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30 min
Risotto printanier
1h
Risotto aux cèpes
30 min
Carpaccio de veau vitello tonnato
1h
Risotto aux asperges
35min
Focaccia au romarin
2h 20min
Pesto à l'ail des ours
10min
Risotto au safran à la milanaise
1h 30min
Triangles de polenta à la sauge, patate douce et tomate
2h
Polenta crémeuse à la cannelle, asperges et bresaola
40 min
Risotto aux asperges et au safran
35min