Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g farinha tipo 65
- 150 g sumo de beterraba natural, s/ açúcar
- 5 g fermento de padeiro seco
- 1 c. sopa de mel
- 20 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 120 g água
- ½ c. chá de sal
- 3 - 4 pés de alecrim, só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
- 1 - 2 cebolas roxas cortadas em rodelas (2 mm aprox.)
- 1 - 2 pitadas de sal grosso
- 100 g salmão fumado cortado em tiras
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 832 kJ / 199 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 514 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccias
2h
Bolo de matcha
45min
Gnocchi de ricota e espinafres com molho de manteiga
1h 20min
Focaccia de alecrim e tomate seco
1h 20min
Pesto de espinafres e amêndoa
5min
Focaccia de espargos verdes e queijo parmesão
3h 40 min
Salada de trigo-sarraceno com salmão e romã
35min
Salada de arroz integral proteica
55min
Focaccia com azeitona e alecrim
72h
Pesto de beterraba assada com amêndoa
30min
Millet
45min
Bulgur
35min