Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g farinha tipo 65
- 150 g sumo de beterraba natural, s/ açúcar
- 5 g fermento de padeiro seco
- 1 c. sopa de mel
- 20 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 120 g água
- ½ c. chá de sal
- 3 - 4 pés de alecrim, só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
- 1 - 2 cebolas roxas cortadas em rodelas (2 mm aprox.)
- 1 - 2 pitadas de sal grosso
- 100 g salmão fumado cortado em tiras
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 832 kJ / 199 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 514 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crepe de grão com húmus de azeitona e granola salgada de curcuma
55min
Fajitas de bacalhau com pasta de grão-de-bico
Brak ocen
Ravioli abertos com abóbora e cogumelos
1h 15min
Bolo de matcha
45min
Piza de salmão com alcaparras e manjericão
45min
Ceviche de robalo com leche de tigre
2h 15 min.
Chamuças com lentilhas e beringela
1h
Dip de alcaparras e azeite
5min
Douradas com crumble de avelã e bulgur de legumes
1h
Húmus de curgete
15min
Húmus
10min
Húmus de beterraba
5min