Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g cogumelos frescos (cantarelos, boletus, pleurotos, etc.), limpos (ver dica)
- 150 g cebola cortada em fatias (1 cm aprox.)
- 1500 g água
- 1 c. chá de sal
-
150
g vinagre branco
lub 150 g vinagre de sidra - 10 g sal
- 10 g açúcar
- 4 folhas de louro
- 12 grãos de pimenta preta
- 4 c. chá de sementes de mostarda
- 8 grãos de pimenta-da-Jamaica
- Wartości odżywcze
- na 1 frasco de
- Kalorie
- 348.2 kJ / 83.2 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1577.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trouxas de massa fresca com porco e vincotto
Brak ocen
Mistura de farinhas com gordura
Brak ocen
Menu pais e filhos: Ovos mollet, puré de cenoura e pãezinhos de coco a vapor
2h
Repolho roxo agridoce
25 min
Chutney de cebola, cenoura e pera
1h 20 min
Pão de batata e nozes
15h 40min
Caramelos
2h
Pão de manjericão com creme de ervas e azeite de limão
1h 50 min
Fritata com pesto de coentros e queijo de cabra
30min
Creme de legumes e urtigas com espargos e granola aromática
1h 15 min
Esparregado com polenta frita
2h 30 min
Molho piripíri
30min