Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g cogumelos frescos (cantarelos, boletus, pleurotos, etc.), limpos (ver dica)
- 150 g cebola cortada em fatias (1 cm aprox.)
- 1500 g água
- 1 c. chá de sal
-
150
g vinagre branco
lub 150 g vinagre de sidra - 10 g sal
- 10 g açúcar
- 4 folhas de louro
- 12 grãos de pimenta preta
- 4 c. chá de sementes de mostarda
- 8 grãos de pimenta-da-Jamaica
- Wartości odżywcze
- na 1 frasco de
- Kalorie
- 348.2 kJ / 83.2 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1577.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dip de pimentos assados
5 Min
Creme de legumes e urtigas com espargos e granola aromática
1 Std. 15 Min
Pickles de pepino picantes
8h
Pasta de caril encarnada
25 Min
Licor de groselha preta
1h 5min
Conserva de tomate com mel
45min
Pasta tikka masala
1h
Flans de ervilhas com creme de iogurte e hortelã
1 Std. 40 Min
Sopa fria de pêssego com lulas
1h 5min
Manteiga de pera, baunilha e gengibre
1 Std. 20 Min
Pasta de quark e rabanete
10 Min
Chutney de cebola roxa
24 Std.