Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse de turrón
- 1 hoja de gelatina
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de turrón de Jijona blando
Bizcocho
- 4 huevos
- 10 g de miel
- 1 chorrito de vainilla líquida
- 120 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 120 g de harina de repostería
Montaje y decoración
- 250 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 100 g de agua
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 12 unidades
- Kalorie
- 17599 kJ / 4210.3 kcal
- Białko
- 84.6 g
- Węglowodany
- 410 g
- Tłuszcz
- 248 g
- Tłuszcz nasycony
- 120.4 g
- Błonnik
- 46.1 g
- Sód
- 1264.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3h
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40min
Tronco de Navidad con praliné
2h 20min
Tarta San Marcos
4h
Tarta Sacher
3h
Roscón adikosh
8h
Pastelitos red velvet de crema de turrón
5h 15min
Bizcocho plancha de chocolate
30min
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25 Std. 40 Min
Nata de trufa
8h 15min
Tarta adikosh
2h
Brazo de gitano
3h