Wersje kompatybilne
Casadielles de dulce de manzana con avellanas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dulce de manzana
- 50 g de avellanas tostadas sin piel
- 500 g de manzanas reineta (sin semillas), en cuartos
- ½ limón pelado (sin parte blanca ni pepitas)
- 350 g de azúcar
Masa
- 110 g de leche
- 110 g de aceite de oliva
- 1 huevo
- 400 g de harina
Montaje y fritura
- aceite de oliva para freír
- 2 - 3 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidades
- Kalorie
- 726 kJ / 173 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 5.7 mg
Alternatywne przepisy
Empanada gallega de manzana
3h 45min
Frixuelos rellenos de merluza y gambas
2h
Orejas de carnaval
30 min
Bollos preñaos
2h 30min
Mermelada de ciruela y manzana al aroma de canela
1h
Masa para empanadillas
1 godz. 40 min
Croquetas de bonito
9 Std. 15 Min
Casadielles
3h
Empanada de maíz con congrio
2h
Frixuelos de Cangas del Narcea
40 min
Croquetas de mejillones
9h 10min
Tarta de frixuelos y arroz con leche
2h