Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastas al cacao
- 130 g de harina de repostería
- 1 cucharada de cacao puro en polvo
- 90 g de mantequilla en trozos (a temperatura ambiente)
- 30 g de azúcar
- 1 yema de huevo
Ganache de chocolate
- 100 g de nata
- 120 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 20 g de azúcar
- 30 g de mantequilla en trozos
Glaseado naranja
- 200 g de azúcar glas
- 1 clara de huevo
- 4 - 5 gotas de zumo de limón
- 10 - 15 gotas de colorante alimentario naranja
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 807 kJ / 193 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcochitos rellenos de crema y fresa
2 godz.
Galletas de mantequilla
50min
Bizcocho cebra
1h 10min
Tarta conejito
1h 25min
Mini tartas de chocolate con crema de mantequilla
1 godz.
Tarta de cumpleaños de chocolate, vainilla y queso
6h
Galletas con chocolate blanco
1 godz.
Tarta de galletas negras
6h 15 min
Rosquillas de bizcocho de chocolate
1h 50min
Galletas para decorar
1h 30min
Magdalenas rellenas de chocolate
30 min
Rainbow cake (tarta arcoíris)
2h 45min