Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 hojas de gelatina
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 100 g de horchata
- 100 g de leche condensada
- 240 g de licor 43 Orochata®
- 6 panecillos fartons, en mitades longitudinales
- ½ cucharadita de canela molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2186 kJ / 522 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 40.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 152.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de leche merengada con gató mallorquín
1h
Aperitivo de queso con arándanos y jamón
15min
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1h 10 min
Bizcocho y crema inglesa de horchata
12h 45min
Tarta helada de trufa y avellanas
31h
Leche merengada
5 min
Paparajotes (Murcia)
45min
Aperitivos de hojaldre
25 min
Pastel frío de arroz, pollo y salmón
50 Min
Panna cotta de turrón de Jijona
3hod. 10min
Buñuelos de viento de calabaza
1h 10 min
Carrilleras estofadas al whisky con higos
1h 5min