Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 50 g de harina de repostería
- 100 g de azúcar
Masa
- 6 de yemas de huevo
- 200 g de azúcar
-
200
g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
lub 200 g de manteca de cerdo a temperatura ambiente, en trozos - 1 cucharada de licor de anís
- 200 g de harina de repostería
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1926 kJ / 460 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 51.7 mg
Alternatywne przepisy
Tarta de lima con streusel
2h 50 min
Tarta de limón y merengue
2 Std. 10 Min
Charlota de chocolate blanco con fruta fresca
5h
Goxua (País Vasco)
1 Std. 35 Min
Bizcocho con crema de orujo
2 Std. 10 Min
Rolls de arándanos con crema de queso
Brak ocen
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 Std. 40 Min
Tarta de queso suiza
4h 10 min
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50 min
Bizcocho esponjoso con cobertura de queso
3 Std. 15 Min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1h
Tarta de queso estilo "La Viña"
2h