Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 50 g de harina de repostería
- 100 g de azúcar
Masa
- 6 de yemas de huevo
- 200 g de azúcar
-
200
g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
lub 200 g de manteca de cerdo a temperatura ambiente, en trozos - 1 cucharada de licor de anís
- 200 g de harina de repostería
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1926 kJ / 460 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 51.7 mg
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 Std. 40 Min
Tarta San Marcos
4 Std.
Mini cheesecakes de queso de tetilla con coulís de membrillo
1 Std. 15 Min
Crema pastelera
10min
Tiramisú de limón
6h 25min
Tarta Sacher
3h
Corona de brioche con crema de whisky
5h
Cheesecake de vainilla horneado
13 Std. 20 Min
Panecillos de cuchara con leche condensada
1h 40min
Torrijas con crema pastelera tostada
40 min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2h
Flan de nata y vainilla
5 godz. 50 min