Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de relleno
- 250 g de leche
- 25 g de harina
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 30 g de azúcar
- 400 g de cabello de ángel
Masa
- 120 g de azúcar
- 4 - 5 tiras de piel de limón (sin nada de parte blanca)
- 180 g de agua
- 2 huevos
- 60 g de mantequilla en trozos
- 25 g de levadura prensada fresca
- 520 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de anís en grano
- 1 cucharadita de canela molida
- 1 pellizco de sal
Montaje y decoración
- aceite de girasol para trabajar la masa
- 150 - 180 g de nueces peladas
- 1 huevo batido
- 100 g de mermelada de albaricoque
- 50 g de agua hirviendo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1037 kJ / 248 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fullatre de las Cinco Villas
1h 25min
Coca de vidre con almendra
2h 15min
Farinosa de cabello de ángel (Comunidad Valenciana)
3 Std. 10 Min
Coca de llardons d'Olot
1h 30min
Coca de Sant Joan
1h
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2h
Bizcocho de naranja XXL
1h 15 min
Coca dulce de anís y almendras
50min
Tarta de piña al revés
40min
Larpeira
1j 55 menit
Buñuelos de viento
1h
Coca de Llavaneres
1h