Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 100 g de almendras tostadas sin sal y sin piel
- 65 g de aceite de oliva (y un poco más para formar las tortas)
- 65 g de zumo de naranja recién exprimido
- 55 g de licor de anís
- 225 g de azúcar
- 25 g de levadura prensada fresca
- 1 huevo
- 1 cucharadita de anís en grano
- ¼ de cucharadita de bicarbonato
- 320 g de harina de fuerza
- 40 g de piñones
Montaje
- 30 g de granillo de almendra cruda
- 20 - 30 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Białko
- 6.32 g
- Węglowodany
- 41.23 g
- Tłuszcz
- 14.66 g
- Błonnik
- 2.74 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Olleta de habichuelas con arroz y pencas
35min
Tortas blandas de anís
1h 20 min
Ochíos
1h 30 min
Cortadillos de cidra
1h
Almoixàvenas
1h 30 min
Bollos de espelta y queso fresco
45 min
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2 godz. 30 min
Paparajotes (Murcia)
45 min
Roscos chiclaneros
1h
Buñuelos de viento de calabaza
1 Std. 10 Min
Pan de Calatrava al vapor
1h 15min
Coca de mollitas
40 Min