Tortas de Pascua murcianas

Tortas de Pascua murcianas

4.7 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 unidades

Składniki

Masa
  • 100 g de almendras tostadas sin sal y sin piel
  • 65 g de aceite de oliva (y un poco más para formar las tortas)
  • 65 g de zumo de naranja recién exprimido
  • 55 g de licor de anís
  • 225 g de azúcar
  • 25 g de levadura prensada fresca
  • 1 huevo
  • 1 cucharadita de anís en grano
  • ¼ de cucharadita de bicarbonato
  • 320 g de harina de fuerza
  • 40 g de piñones
Montaje
  • 30 g de granillo de almendra cruda
  • 20 - 30 g de azúcar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 unidad

Białko 6.32 g
Kalorie 1347 kJ / 322 kcal
Tłuszcz 14.66 g
Błonnik 2.74 g
Węglowodany 41.23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...