![Bartolos Bartolos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fcf2029a3726214301613f8c72fb2b63/Derivates/76f04091dc6d73f0dac6e1eeba6b35bc0c450c6d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharadita de mantequilla para engrasar
- 1 lámina de masa de hojaldre cuadrada
- 100 g de agua (y algo más para mezclar)
- 150 g de azúcar
- 200 g de almendra molida
- 2 yemas de huevo (L)
- 15 g de brandy
- 2 cucharadas de mermelada de albaricoque
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1061 kJ / 253 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 12.6 mg
Alternatywne przepisy
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1h 50 min
Tarta de frixuelos y arroz con leche
2 Std.
Masa para empanada con levadura
1 godz. 20 min
Caracolas con mazapán
1 Std. 40 Min
Casadielles
3h
Brioche rápido
1h 50 min
Parfait de fresa y nata con pistachos y frambuesas
8 Std. 50 Min
Vinagre de grosella y manzana
4h 20 min
Empanada de zamburiñas
1 godz. 20 min
Empanada de bonito
1 godz. 20 min
Glorias de yema
5h 15 min
Tarta de fruta fresca
2 Std. 30 Min