Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho red velvet
- 80 g de mantequilla
- 90 g de azúcar
- 90 g de azúcar moreno
- 3 huevos
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- ½ - 1 cucharadita de colorante rojo
- 130 g de harina de repostería
- 20 g de cacao puro en polvo
- ½ sobre de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
- 2 cucharadas de almendra laminada
Crema cuajada de turrón
- 250 g de turrón de Jijona blando en trozos
- 300 g de leche
- 300 de nata (35% de grasa)
- 2 sobres de cuajada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 766 kJ / 183 kcal
- Białko
- 183.4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 37.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3h
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 Std. 40 Min
Bizcocho de turrón con salsa de chocolate blanco y turrón
3h 15min
Tronquitos de turrón
1h 40min
Tarta Sacher
3h
Tarta de chocolate con crema de pistachos y glaseado espejo
24h
Tronco de Navidad
8 godz. 30 min
Tarta mousse de piña
6h 30min
Minicheesecakes de chocolate blanco
8 godz. 30 min
Tarta de hojaldre con crema pastelera y kiwi
2h 30min
Vasitos de tiramisú para dos
3h 10min
Tarta de hojaldre y frutas frescas
40 min