![Pastel cordobés Pastel cordobés](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2916dc9b-99c9-4b60-8769-69acf901b991/Derivates/b3b4b3f9-1557-43fa-aadd-fc91895d2c1a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de harina de repostería
- 230 g de agua
- 1 chorrito de vinagre
- 100 g de manteca de cerdo en trozos
- 1 pellizco de sal
- 200 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 500 g de cabello de ángel
- 1 huevo batido
- 3 cucharadas de azúcar
- 1 cucharada de canela molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1935 kJ / 462 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 58.1 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 77 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan tres leches
2h 30min
Ochíos
1h 30min
Natillas caramelizadas (Leite creme)
4h 25 min
Cortadillos de cidra
1h
Bartolos
40p
Corona de Navidad
1 Std. 40 Min
Minihojaldres de almendra
30min
Crujiente de almendras
1h
Pastel de crema bávara de yogur y naranja
13 Std. 30 Min
Tortas blandas de anís
1 Std. 20 Min
Flores de carnaval
40p
Panecillos de cuchara con leche condensada
1 Std. 40 Min