Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roscón de chocolate
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 100 g de azúcar (y 1 cucharadita más para la masa madre)
- 6 - 8 tiras de piel de limón
- 8 - 10 tiras de piel de naranja
- 160 g de leche
- 25 g de levadura prensada fresca
- 480 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 50 g de mantequilla en trozos
- 3 huevos (2 para la masa y 1 batido para pincelar)
- 50 g de agua de azahar
- 50 g de cacao puro en polvo
- 1 pellizco de sal
Cobertura
- 360 g de chocolate blanco en trozos
- perlas de chocolate para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2025 kJ / 484 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 138.9 mg
Alternatywne przepisy
Corona de brioche con crema de whisky
5h
Bizcocho cebra
1h 10 min
Pastel de calabaza
1h 50 min
Bizcocho de galletas y chocolate
35 min
Bizcocho de zanahoria y chocolate
1h 50 min
Torrijas al vapor
1 Std. 20 Min
Brownie con pistachos
1 Std. 30 Min
Bizcocho de yogur con chocolate con leche
50 min
Bizcocho de naranja XXL
1h 15 min
Magdalenas de nata
1h
Bizcocho plancha de chocolate
30 min
Magdalenas rellenas de chocolate
30 min