Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 220 g de harina de repostería
- 60 g de manteca de cerdo
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de anís en grano
- 60 g de agua
- 10 g de licor de anís seco
- 1 pellizco de sal
Relleno
- 180 g de azúcar
- 6 hojas de menta fresca (limpias y secas)
- 8 tiras de piel de limón (limpias y secas)
-
250
g de requesón
lub 250 g de queso quark - 2 huevos
- 10 g de zumo de limón
Horneado y decoración
- 1 cucharadita de azúcar glas
- 6 - 8 hojas de menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1918 kJ / 459 kcal
- Białko
- 10.34 g
- Węglowodany
- 58.01 g
- Tłuszcz
- 20.57 g
- Błonnik
- 1.31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownie con toffee de tahini y miel
45 min
Bizcocho invertido con ciruelas rojas
1h
Bougatsa griega con miel y pistachos
4 godz. 45 min
Bizcocho con cuscús y fruta
1 Std. 50 Min
Tarta Bellini
24h
Coca de llardons d'Olot
1h 30min
Coca con cabello de ángel y nueces
1 Std. 20 Min
Coca de Sant Joan
1h
Coca dulce de anís y almendras
50min
Bizcocho o coca de cuarto
1h
Tarta Tatín
1h 30min
Coca de Llavaneres
1h