Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de gambas arroceras crudas
- 11 - 12 dientes de ajo
- 4 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 320 g de cebolla en trozos
- 300 g de carne picada mixta
- 1 pellizco de tomillo seco
- 5 pellizcos de sal
- 1 huevo
- 60 g de pan rallado
-
500
g de caldo
lub 500 g de agua - 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 40 g de pimiento verde en trozos
- 150 g de tomate troceado en conserva
- 30 g de almendras crudas sin piel
- 200 g de sepia en trozos de 2 cm
- 3 ramitas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1191 kJ / 285 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 1007.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo a la catalana
55 min
Fideos con costilla y salchichas
50min
Popietas de lenguado y gambón
45min
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1 godz. 10 min
Allipebre de rape
45min
Crujientes de marisco
20min
Huevos rotos con patatas y pulpo
30min
Calamares a la mallorquina
1 godz.
Sepia en salsa de verduras con guarnición de arroz
45min
Caldereta de mejillones
45min
Galets rellenos de boloñesa
3 Std.
Fideos a banda con rape
1 godz. 15 min