Soupe carotte et céleri-rave, huile aux herbes

Soupe carotte et céleri-rave, huile aux herbes

4.3 114 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

La soupe
  • de céleri-rave coupé en morceaux
    200 g
  • de carottes coupées en morceaux
    400 g
  • d'oignon rouge coupé en deux
    50 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • d'eau
    500 g
  • de fromage frais type Philadelphia
    100 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
L'huile aux herbes
  • d'herbes aromatiques variées, déshydratées ou fraîches (persil, basilic, origan...)
    1 c. à soupe
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de jus de citron
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ¼ c. à café
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 278 kcal / 1163 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...