Velouté tout brocoli au gorgonzola

Velouté tout brocoli au gorgonzola

4.5 75 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 1 piment rouge (opcjonalnie) doux, épépiné
  • 30 g de beurre en morceaux
  • 100 g de pomme de terre bio de préférence, coupée en morceaux
  • 300 g de brocoli bio de préférence (tige et fleurettes coupées en morceaux)
  • 700 g d'eau
  • 1 c. à café de bouillon de légumes en pâte
  • 1 ½ - 2 c. à café de sel
  • 100 g de pain coupé en cubes (environ 1-2 cm)
  • 1 - 2 c. à café d'huile d'olive
  • 60 - 80 g de gorgonzola en morceaux
    60 - 80 g de cheddar, en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1570 mg
Białko 9 g
Kalorie 990 kJ / 236 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...