Velouté tout brocoli au gorgonzola

Velouté tout brocoli au gorgonzola

4.6 59 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • gousse d'ail
    1
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • piment rouge (opcjonalnie) doux, épépiné
    1
  • de beurre en morceaux
    30 g
  • de pomme de terre bio de préférence, coupée en morceaux
    100 g
  • de brocoli bio de préférence (tige et fleurettes coupées en morceaux)
    300 g
  • d'eau
    700 g
  • de bouillon de légumes en pâte
    1 c. à café
  • de sel
    1 ½ - 2 c. à café
  • de pain coupé en cubes (environ 1-2 cm)
    100 g
  • d'huile d'olive
    1 - 2 c. à café
  • de gorgonzola en morceaux
    60 - 80 g
    60 - 80 g de cheddar, en morceaux

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 236 kcal / 990 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 1570 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...