Velouté coco, citrouille et haricots blancs

Velouté coco, citrouille et haricots blancs

4.7 112 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 16 godz. 35 min
6 portions

Składniki

La veille
  • de haricots blancs secs
    120 g
Le jour même
  • d'huile d'olive
    20 g
  • d'oignons coupés en quartiers
    200 g
  • de carottes coupées en morceaux (2 cm)
    150 g
  • de branche de céleri émincée en tranches (1 cm)
    70 g
  • de sel
    ½ - 1 c. à café
  • de bouillon de légumes en pâte
    1 c. à café
    1 cube de bouillon de légumes
  • de cumin en poudre (opcjonalnie)
    2 c. à café
  • de curcuma en poudre
    1 c. à café
  • de citrouille coupée en morceaux (3-4 cm)
    450 g
  • de lait de coco
    600 g
  • pain en tranches grillé, pour servir
    croûtons, pour servir
  • de graines de potiron grillées, pour servir
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 214 kcal / 898 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 639 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...