Velouté coco, citrouille et haricots blancs

Velouté coco, citrouille et haricots blancs

4.7 117 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 16 godz. 35 min
6 portions

Składniki

La veille
  • 120 g de haricots blancs secs
Le jour même
  • 20 g d'huile d'olive
  • 200 g d'oignons coupés en quartiers
  • 150 g de carottes coupées en morceaux (2 cm)
  • 70 g de branche de céleri émincée en tranches (1 cm)
  • ½ - 1 c. à café de sel
  • 1 c. à café de bouillon de légumes en pâte
    1 cube de bouillon de légumes
  • 2 c. à café de cumin en poudre (opcjonalnie)
  • 1 c. à café de curcuma en poudre
  • 450 g de citrouille coupée en morceaux (3-4 cm)
  • 600 g de lait de coco
  • pain en tranches grillé, pour servir
    croûtons, pour servir
  • 1 c. à soupe de graines de potiron grillées, pour servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 639 mg
Białko 9 g
Kalorie 898 kJ / 214 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...