
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'échalote
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'huile d'olive et 2 c. à soupe
- 400 g de chou-fleur détaillé en fleurettes
- 240 g de pois chiches en conserve égouttés
-
600
g de bouillon de légumes
lub 600 g d'eau et 1 cube de bouillon de légumes - ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
- 70 g de patate douce coupée en fines tranches à la mandoline
- 70 g de betterave crue coupé en fines tranches à la mandoline
- 1 - 2 pincées de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à soupe de graines variées pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 349 kcal / 1460 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Węglowodany
- 50 g
- Błonnik
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 1 mg