Velouté froid de petits pois à la menthe et à la ricotta

Velouté froid de petits pois à la menthe et à la ricotta

4.4 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 600 g de petits pois frais (en réserver quelques-uns pour la finition)
  • 100 g d'oignon coupé en quatre
  • 1 bouquet de menthe fraîche équeuté
  • 500 g d'eau
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 200 g de ricotta
  • 4 tranches de pain de campagne
  • ½ botte de ciboulette fraîche ciselée
  • 1 filet d'huile d'olive

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 16 g
Kalorie 1093 kJ / 261 kcal
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...