Curry de pois chiches et épinards
TM6

Curry de pois chiches et épinards

3.8 (251 ocen)

Składniki

La veille

  • 250 g de pois chiches blancs secs

Le jour même

  • 100 g d'oignon, coupé en deux
  • 20 g de gingembre frais
  • 10 g de curcuma frais (opcjonalnie)
  • 20 g d'huile végétale
  • 20 g de pâte de curry
  • 500 g d'eau
  • 200 g de lait de coco
  • 3 pincées de sel
  • 400 g d'épinards frais
  • ½ bouquet de coriandre fraîche

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1863.8 kJ / 444.8 kcal
Białko
21.3 g
Węglowodany
46 g
Tłuszcz
16.8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
12.8 g
Sód
702 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy