Curry de pois chiches et épinards

Curry de pois chiches et épinards

3.8 267 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

La veille
  • de pois chiches blancs secs
    250 g
Le jour même
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • de gingembre frais
    20 g
  • de curcuma frais (opcjonalnie)
    10 g
  • d'huile végétale
    20 g
  • de pâte de curry
    20 g
  • d'eau
    500 g
  • de lait de coco
    200 g
  • de sel
    3 pincées
  • d'épinards frais
    400 g
  • de coriandre fraîche
    ½ bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 444.8 kcal / 1863.8 kJ
Białko 21.3 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 12.8 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 702 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...