Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g de pois chiches blancs secs
Le jour même
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g de gingembre frais
- 10 g de curcuma frais (opcjonalnie)
- 20 g d'huile végétale
- 20 g de pâte de curry
- 500 g d'eau
- 200 g de lait de coco
- 3 pincées de sel
- 400 g d'épinards frais
- ½ bouquet de coriandre fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1863.8 kJ / 444.8 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 12.8 g
- Sód
- 702 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dhal
1h 40min
Curry de pois chiches aux épinards, riz aux cranberries
35 Min
Mujaddara (Riz au lentilles)
1h
Curry végétarien
45min
Curry de lentilles aux épinards
40min
Dahl de lentilles corail, épinards et oignons verts
35 Min
Curry rouge de courge, pois chiches et épinards
12h
Dhal de lentilles corail
40min
Dahl noir crémeux et chou-fleur rôti
16 Std. 25 Min
Dahl de pois cassés à la patate douce
13 Std. 25 Min
Dahl de lentilles, brocolis et chou-fleur
45min
Dhal butternut et lentilles corail
45min