![Brandade de morue Brandade de morue](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/83d5da9e-ea69-4fcb-b802-1c6567652c24/Derivates/07d1542f-65d6-4fc0-ad06-04391c0aee72.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 600 g de morue salée
Le jour même
- 5 brins de persil plat frais
- 300 g d'eau
- 2 gousses d'ail
- 500 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 4 c. à soupe de lait
- 30 - 60 g d'huile d'olive (en fonction du pouvoir d'absorption du poisson)
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1948 kJ / 463 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Poissons VS Viandes 10 Przepisów, Francja
Alternatywne przepisy
Brandade de morue et persillade
50min
Acras de morue
13 godz.
Cassoulet au confit de canard
1h 10min
Garbure
1h 10min
Petits pois à la française
45min
Bourride
1h
Petit salé aux lentilles
45min
Couscous de crevettes et sa bisque
1h
Terrine de pintade aux pistaches
24 Std.
Far breton aux pruneaux
2 godz.
Rougail crevette
50min
Crabes farcis
1 Std. 15 Min