Wersje kompatybilne
Gaspacho melon-gingembre, gressins et jambon de Parme
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de chair de melon, coupée en morceaux
- 1 tranche de gingembre frais, râpé (2 cm env.)
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 6 tranches de jambon cru, type Parme et fines (100 g env.)
- 6 gressins
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 546 kJ / 128 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaspacho de melon
10 Min
Gaspacho et sorbet tomate basilic
2h 30 min
Velouté glacé de concombre au lait de coco
3h 30 min
Soupe d'abricot au romarin et à l'huile d'olive
1h 15 min
Gaspacho de betterave
10 Min
Gaspacho concombre-feta
10 Min
Soupe de melon vanillée à la menthe
5 Min
Gaspacho
12h
Velouté de concombre glacé
10 Min
Gaspacho concombre et pomme
10 Min
Gaspacho melon, concombre, menthe, thé et gingembre
25 min
Gaspacho de melon, pancetta grillée, pignons et basilic
55 min