Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di scalogno
- 400 g di petto di pollo a cubetti (2-3 cm)
- 8 olive nere denocciolate a metà
- 8 olive verdi denocciolate a metà
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 680 g di acqua
- 1 cucchiaino di concentrato di pomodoro
- 350 g di pasta secca tipo tortiglioni di ottima qualità
- 1 pizzico di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 33.1 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta ricotta e pomodorini
30 min
Rigatoni affumicati
25 min
Fusilli risottati tonno e capperi
30 min
Spaghetti all'amatriciana
35 min
Spaghetti al tonno
40 min
Orecchiette risottate pomodoro e basilico (1 porzione)
30 min
Pasta feta e pomodorini
30 min
Tagliatelle mediterranee
35 min
Farfalle risottate con tacchino al profumo di rose e limone
40 min
Orecchiette integrali con pomodori, bacon e cipolle
30 min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40 min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 min